June 25, 2008

Sliver of hope...NOT!

Από τη σημερινή e-Καθιερωμένη:

"Ενώ το 53% των Αμερικανών ενώνει τη φωνή του με τους ανά τον κόσμο υποστηρικτές της κατάργησης των βασανιστηρίων [...] το 44% των Αμερικανών πολιτών υποστηρίζει τα βασανιστήρια στην περίπτωση των τρομοκρατών, ενώ ένα ποσοστό 13% θεωρεί πως τα βασανιστήρια πρέπει να επιτρέπονται γενικώς."

Μναι...

Δηλαδής για να καταλάβω, σχεδόν οι μισοί πολίτες της παραπαίουσας υπερδύναμης υποστηρίζουν την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν το θύμα είναι...τρομοκράτης?

Μάϊστα.

Για ορίστε μου περικαλώ την έννοια τρομοκράτης... Διότι την τελευταία φορά που κοίταξα δεν υπήρχε ενιαίος ορισμός φορ φακ'ς σέικ!!! Τρομοκράτης για κάποιους είναι ο Usāmah bin Lādin, για άλλους ο George 'Dubya' Bush, για κάποιους άλλους η Αυτού Αγιότης ο Δαλάι Λάμα και ούτω καθ'εξής.

Πλην όμως τα Αμερικανάκια αναφέρονται -προφανώς- στη δική τους ερμηνεία της τρομοκρατίας, η οποία όμως -όπως η ιστορία έχει δείξει- είναι ρευστότερη του υδραργύρου. Και, συν τοις άλλοις, στο παρελθόν έχουν συλληφθει & φυλακιστεί (και ενδεχομένως βασανιστεί) άτομα τα οποία αργότερα απεδείχθησαν αθώα (
had been determined not to have been "enemy combatants" λέει σχετικά η wikipedia).

Άρα με τι κριτήρια αποφασίζει το 44% των αμερικανών (μόλις 134 εκ. άνθρωποι) πως είναι ΟΚέικ να βασανίζεις κάποιον που τον έχεις φυλακίσει βάσει των δικών σου ορισμών προκαταλήψεων και του οποίου την ενοχή δεν έχεις κάν διασφαλίσει??? (Δε θα μιλήσω καν για το υπόλοιπο 13%. Το ψηφιακό σάλιο μου αξίζει καλύτερη μοίρα από τα μούτρα των καλών χριστιανών του αμερικανικού Νότου.)

Ελπίζω όχι με τα ίδια κριτήρια με τα οποία θα εκλεγεί ο επόμενος πλανηταρχίδης Πρόεδρος τον Νοέμβρη, διότι τότε, αγαπητέ ανγνώστη, την πουτσίσαμε για μία ακόμα 4ετία...

[[ΠΑΡΕΝΘΕΤΙΚΑ για το γκραν φινάλε.

Είδα επίσης σήμερα στην Καθημερινή το ακόλουθο άρθρο και είπα να κράξω
ξεφωνήσω σχολιασω εδώ, αλλά μετά σκέφτηκα πως α) έχω και εργασίες που εκκρεμούν, β) πολύ τους τη λέω τώρα τελευταία, ας χαλαρώσω λίγο γιατί [liako]μας παρακολουθούουουουουνεεεεε[/liako] (just kidding... or am I?) και γ) δεν ξέρω ποιά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά για την Ελλάδα (αν και αυτά κυμαίνονται αγρίως αναλόγως του τιμάριθμου, της Eurovision και των μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων) και δε λέει να κοροϊδεύω -εμμέσως- τα μούτρα μου.



Τι λέτε? Α, το άρθρο για να κλείσουμε...

Το αρθράκι λοιπόν λέει πως "
περίπου τρία τέταρτα των Αμερικανών πιστεύουν στα θαύματα και τον παράδεισο". Ένας στους 5 δε, λαμβάνει απευθείας απαντήσεις στις προσευχές του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Τέλος παρενθέσεως.]]

Αυτά, τα δικά μου σχόλια νομίζω πως περιττεύουν... Σειρά σας τώρα: ξεκατινιάστε, λυσσάρηδες!

2 comments:

Anonymous said...

δυστυχως δεν ειμαι καθολου σε φαση ξεκατινιασματος οπως γνωριζεις...ομως καποια στιγμη θα επανελθω (εγω και μονο γτ οι αλλες μονο στο fb ξερουν να μπαινουν :p) και θα γραψω ενα μακροσκελες καυστικο και ευστοχο κειμενο!
η (παντα μετριοφρων) φιλη σου
ΝΣΚ

Markos said...

Παρατήρησες, πιστεύω, πως μέσα στο κείμενο αναφέρθηκα *στον* αγαπητό αναγνώστη, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δημογραφικών του αναγνωστικού μου κοινού (Πληθυσμός έτους 2008: 1).

Ενιγουέης, περιμένω εναγωνίως την επιστροφή σου από τον κόσμο των zombie (zombie...zombie...zombienation. Τουρουρουρουρουρου, τουρουρουρουρου-ρου-ρου-ρου κλπ, κλπ, φτάνει το έκαψα) και την αντίστοιχη εύστοχη κατάθεση ψυχής στα σχόλια! ;)