June 30, 2008

Boom de yada!

First came this (clickety-click):

(from xkcd, the bestest, nerdiest,
most insightful comic on the internets)


which I found lovely and oh-so-inspiring but then...

...then my friend C. pointed me to this:

which was obviously -and unbeknownst to me- the inspiration behind the strip. I have to admit it, I'm totally and completely in love with it (and it also made my eyes slightly misty the first time I saw it)...

An awesome world, indeed!

June 26, 2008

Hercules and Love Affair - Blind

Αφιερωμένο στην πιστή μου ΝΣΚ (η οποία φαίνεται πως είναι πλέον ο μοναδικός μου αναγνώστης...)



Το κομμάτι μπορείτε να το κατεβάσετε από εδω, δεσποινίς 'δεν-το-βρίσκω-πουθενά' ΝΣΚ

June 25, 2008

Sliver of hope...NOT!

Από τη σημερινή e-Καθιερωμένη:

"Ενώ το 53% των Αμερικανών ενώνει τη φωνή του με τους ανά τον κόσμο υποστηρικτές της κατάργησης των βασανιστηρίων [...] το 44% των Αμερικανών πολιτών υποστηρίζει τα βασανιστήρια στην περίπτωση των τρομοκρατών, ενώ ένα ποσοστό 13% θεωρεί πως τα βασανιστήρια πρέπει να επιτρέπονται γενικώς."

Μναι...

Δηλαδής για να καταλάβω, σχεδόν οι μισοί πολίτες της παραπαίουσας υπερδύναμης υποστηρίζουν την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν το θύμα είναι...τρομοκράτης?

Μάϊστα.

Για ορίστε μου περικαλώ την έννοια τρομοκράτης... Διότι την τελευταία φορά που κοίταξα δεν υπήρχε ενιαίος ορισμός φορ φακ'ς σέικ!!! Τρομοκράτης για κάποιους είναι ο Usāmah bin Lādin, για άλλους ο George 'Dubya' Bush, για κάποιους άλλους η Αυτού Αγιότης ο Δαλάι Λάμα και ούτω καθ'εξής.

Πλην όμως τα Αμερικανάκια αναφέρονται -προφανώς- στη δική τους ερμηνεία της τρομοκρατίας, η οποία όμως -όπως η ιστορία έχει δείξει- είναι ρευστότερη του υδραργύρου. Και, συν τοις άλλοις, στο παρελθόν έχουν συλληφθει & φυλακιστεί (και ενδεχομένως βασανιστεί) άτομα τα οποία αργότερα απεδείχθησαν αθώα (
had been determined not to have been "enemy combatants" λέει σχετικά η wikipedia).

Άρα με τι κριτήρια αποφασίζει το 44% των αμερικανών (μόλις 134 εκ. άνθρωποι) πως είναι ΟΚέικ να βασανίζεις κάποιον που τον έχεις φυλακίσει βάσει των δικών σου ορισμών προκαταλήψεων και του οποίου την ενοχή δεν έχεις κάν διασφαλίσει??? (Δε θα μιλήσω καν για το υπόλοιπο 13%. Το ψηφιακό σάλιο μου αξίζει καλύτερη μοίρα από τα μούτρα των καλών χριστιανών του αμερικανικού Νότου.)

Ελπίζω όχι με τα ίδια κριτήρια με τα οποία θα εκλεγεί ο επόμενος πλανηταρχίδης Πρόεδρος τον Νοέμβρη, διότι τότε, αγαπητέ ανγνώστη, την πουτσίσαμε για μία ακόμα 4ετία...

[[ΠΑΡΕΝΘΕΤΙΚΑ για το γκραν φινάλε.

Είδα επίσης σήμερα στην Καθημερινή το ακόλουθο άρθρο και είπα να κράξω
ξεφωνήσω σχολιασω εδώ, αλλά μετά σκέφτηκα πως α) έχω και εργασίες που εκκρεμούν, β) πολύ τους τη λέω τώρα τελευταία, ας χαλαρώσω λίγο γιατί [liako]μας παρακολουθούουουουουνεεεεε[/liako] (just kidding... or am I?) και γ) δεν ξέρω ποιά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά για την Ελλάδα (αν και αυτά κυμαίνονται αγρίως αναλόγως του τιμάριθμου, της Eurovision και των μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων) και δε λέει να κοροϊδεύω -εμμέσως- τα μούτρα μου.



Τι λέτε? Α, το άρθρο για να κλείσουμε...

Το αρθράκι λοιπόν λέει πως "
περίπου τρία τέταρτα των Αμερικανών πιστεύουν στα θαύματα και τον παράδεισο". Ένας στους 5 δε, λαμβάνει απευθείας απαντήσεις στις προσευχές του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Τέλος παρενθέσεως.]]

Αυτά, τα δικά μου σχόλια νομίζω πως περιττεύουν... Σειρά σας τώρα: ξεκατινιάστε, λυσσάρηδες!

June 18, 2008

Christosaurus Rex


Το ξέρω πως θα έπρεπε να διαβάζω, αλλά όταν είδα αυτή την εικόνα ήξερα πως έπρεπε να την ανεβάσω εδώ...

(εναλλακτικοί τίτλοι: Τα σαγόνια του Μεσσία, Jesusiraptor κλπ)

[via]

June 17, 2008

It's THAT day!!!

Ναι λοιπόν, σήμερα σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις βγαίνει η καινούρια & απαστράπτουσα αλεπουδίτσα της φωτιάς!





Ο Firefox 3 θα είναι κοντά μας από τις 5 μ.μ. 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος (αν έχω κάνει καλά τη μετατροπή από την ώρα Ειρηνικού... δεν την έκανα καλά, όχι), και θα έλεγα πως είναι καλή ιδέα να τον κατεβάσετε, για περισσότερους από ένα λόγους:

1ον, (λέγεται πως) είναι με διαφορά ασφαλέστερος του Internet Explorer. Εγώ πάντως τον χρησιμοποιώ τα τελευταία 2.5 χρόνια και έχω βρει την ησυχία μου...

2ον, έρχεται έτοιμος με διάφορα goodies τα οποία πολύ πρόσφατα υιοθέτησε ο IE (βλέπε tabs, download manager, incremental (αυξητική?) έρευνα κλπ)

3ο, είναι εύκολα παραμετροποιήσιμος στις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε χρήστη. Υπάρχουν -εκατοντάδες- διαθέσιμα θέματα που αλλάζουν απλά την εμφάνισή του (de gustibus et coloribus non est disputandum) όπως και...

4ο (και μάλλον βασικότερο), οι extensions που προσθέτουν δυνατότητες πολύ πέρα από τις συμβατικές ενός διαδικτυακού διαφυλλιστή web browser και σε γλιτώνουν από σημαντικούς πονοκεφάλους (AdBlock Plus, FlashBlock, NoScript για τους μυημένους)

Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσα να τα αναλύσω διεξοδικότερα σε επόμενο post, αφού το θέμα σηκώνει πολύ νερό... Χμμμμ...

5ο, αποτελεί ένα δωρεάν προϊόν (ακούω κάποιον να φωνάζει τσιφούτηηηη...?), το οποίο μπαίνει σιγά-σιγά στο μάτι της MegaHard, κάτι το οποίο από μόνο του αποτελεί λόγο να το αγκαλιάσουμε, non?

Ά και 6
ο και τελευταίο, παίζει και ρεκόρ Guinness για το λογισμικό που θα κατεβεί πιο πολλές φορές μέσα σε ένα 24ωρο!

Τι λέτε πιστοί μου αναγνώστες, δεν αξίζει να βοηθήσουμε την αλεπουδίτσα να γίνει ακόμα πιο δημοφιλής, άρα και ακόμα καλύτερη?

Μπορείτε να ενημερωθείτε με e-mail για την έναρξη διάθεσης του προγράμματος αν πάτε στη σελίδα της Download Day και επιλέξετε να δηλώσετε την... αφοσίωση σας (Pledge Now). Δίνοντας τους τη διεύθυνσή σας θα σας ενημερώσουν μόλις ξεκινήσει να μετράει το 24ωρο, οπότε και ο αγαπημένος μας browser θα είναι πια διαθέσιμος.

Και ναι, ΝΣΚ, η έκδοση που έχεις είναι η beta, οπότε καλά θα κάνεις να κατεβάσεις και την stable release σήμερα... ;)

Über-cool

Ομολογουμένως, ενώ είμαι σαφής υπέρμαχος της εξελικτικής θεωρίας (και ποιος δεν είναι, θα με ρωτήσετε, ε...?) δεν είχα ποτέ ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου το πως ξεκίνησε η ζωή, το πως τα απλά οργανικά μόρια μετατράπηκαν σε δομές οι οποίες είχαν την ικανότητα να τρέφονται, να αναπαράγονται, να προσαρμόζονται ανταγωνιστικά στο περιβάλλον τους και να μεταβιβάζουν πληροφορίες από γενιά σε γενιά.

Αυτό το βιντεάκι [via Pharyngula]
εξηγεί σε απλούς -σχετικά- όρους την ιδέα της αβιογένεσης, και πως αυτή δένει με την εξέλιξη.



Plus, its music makes me oh-so-joyous (pun intended)!

June 15, 2008

They will see us waving from such great heights...




Mood: Gloomy (at least)

June 10, 2008

Εξύβρισις

"Την απεκάλεσε χαφιελόγρια, βρωμορουμάνα, γριά ροχάλα, σπιναλόγκα, κασέτα, μπενφίκα και διώρυγα. Όλα αυτά, εν βρασμώ και πριν λιποθυμήσει..."

(κατάθεση μάρτυρα σε πταισματοδικείο, 1978)

June 2, 2008

Motivational Poster


Ok, it's not strictly "motivational" (it's more of a de-motivation actually), but it has the format of an inspirational poster, so there you go...