March 31, 2008

L33t photoshopping skillz

Or what you need to get from this...


(Ermou str., December 2007, taken with a Canon EOS 350D)

...to this:


(Zimbabwe, 1906, taken with a Lippmann plate)

...in under an hour, learning the ropes in the way! Hehehe :D


(OK, I know that this mask isn't even remotely close to an African one. It was just a frickin' exercise in PS which turned out nicely and I wanted to share it with you and brag about it. Can't you oversee this small factual inaccuracy??? Don't be so anal, people...)

Double standards

"Τι κοινό έχουν ένας παπάς, ένας νομάρχης, ο αρχηγός ενός εξωκοινοβουλετικού κόμματος του 0,8 %, ο αρχηγός του μικρότερου σε δύναμη κόμματος της ελληνικής Βουλής, ένας προγονόπληκτος διανοούμενος με ή χωρίς εισαγωγικά, ένας μουσικοσυνθέτης -έστω κορυφαίος- 83 χρονών, ένα στρατιωτικό άγημα που κάνει παρέλαση στην Αθήνα και μερικοί πατριώτες καθηγητές και γονείς που στέλνουν παιδάκια του γυμνασίου να κάνουν παρέλαση στη μεθόριο;"

Την απάντηση δίνει ο φίλτατος Χασοδίκης (του οποίου το blog διαβάζω με θρησκευτική φανατική αφοσίωση καθώς θεωρώ πως γράφει εξαιρετικά. Περάστε μια βόλτα και από τα αρχεία του...)

Επίσης έχετε δίκιο, το έχω αμελήσει αυτό το φτωχικό blogάκι, το αφήνω να μαραζώνει και πρέπει να το ποτίζω πιο συχνά με φρέσκες ιδέες... Έλα όμως που όταν ο Μάρκος κάνει (προ)σχέδια για φρέσκα & καυτά (με την καλή έννοια) posts ο θεός το Μακαρονοτέρας γελάει κάτω από τα spaghetti του...? Το Π/Σ/Κ που μας πέρασε σκόπευα να βγάλω 1-2 καινούριες αναρτήσεις για το θέμα της Νυν Μακεδονικής Δημοκρατίας της FYROM ΣκετοΜακεδονίας (και γενικά για τα τρία κακά της μοίρας μας αλλά και για κάτι που μου έδωσε ελπίδα και οφείλω να το παραδεχτώ) αλλά η απερισκεψία μου όταν εκτιμούσα τον καιρό κακιά η ώρα με κατέστησαν κλινήρη για όλο σχεδόν το τριήμερο. Ως εκ τούτου nada,
zero, nichts, rien, και μάλλον έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι να φύγω για Γαλλία μιας και αυτή την εβδομάδα πνίγομαι...
Ως εκ τούτου κάπου εδώ πρέπει να σας χαιρετήσω, η επόμενη ανάρτηση θα είναι -
εκτός απροόπτου- από την όμορφη Lille το Σάββατο ή την Κυριακή που μας έρχονται...

Φιλώ σας πάμπολλοι αναγώστες (21 Updated: 22 άτομα στην ψηφοφορία??? Δεν περίμενα πάνω από...6!)
Μαρκός (να μπαινουμέ στο γαλλικό κλιμά)

P.S. Ο πιτσιρίκος σταμάτησε να γράφει... Είναι σαν τέλος εποχής για μένα, μιας και μέσω αυτού ανακάλυψα τη μαγεία των blogs και τους πολλούς όμορφους ανθρώπους που γράφουν σε αυτά... :(
Update: Ο Πιτσιρίκος μας έκανε απλά μια πρόωρη πρωταπριλιάτικη φάρσα... Όχι μόνο συνεχίζει το blogging, αλλά ξεκίνησε και εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (πόσο καλύτερος μπορεί να γίνει αλήθεια αυτός ο σταθμός?)!!! :D

March 2, 2008

Zouki (pseudo)science

Χτες το βράδυ που λέτε, κατέβηκα σαν παιδί και γω στο υπογάστριο της Αθήνας (διαβαζε: Πειραιώς/Ιερά Οδός/Λ. Αθηνών) για να γιορτάσω τα γενέθλια ενός φίλου (Χρόνια πολλά & από διαδικτύου Αντρέα! Να'σαι πάντα καλά & ευχαριστώ για χτες... Αν και έκατσα λίγο πέρασα πολύ ωραία! Back to work now.)

Γυρνώντας αργότερα από Ιερά Οδό, την ώρα που τα κέντρα δούλευαν στο φουλ, και όντας μόνος στο αμάξι, άρχισα να χαζεύω τα πάρκινγκ τους και -προφανώς- τα αυτοκίνητα που ήταν αφημένα εκεί. Από τις παρατηρήσεις αυτές σχημάτισα τη θεωρία "Αξίας Οχήματος Συναρτήσει Ποιότητας Μουσικής", στην οποία, αγαπητοί αναγνώστες, θα έχετε την (αμφίβολη) χαρά να κοινωνήσετε.


Η θεωρία αυτή παρουσιάζεται μαζί με 4 αριθμημένα ζεύγη πειραματικών δεδομένων στο ακόλουθο γράφημα ('κλικ' για μεγέθυνση). Ακολουθεί επεξήγηση των αξόνων & των 4 παρατηρήσεων.




Άξονας Χ (Music Quality %): Μέτρηση του επιπέδου της μουσικής στον υπό εξέταση χώρο. Αυθαίρετη σχετική κλίμακα 0-100%


Άξονας Υ (Car Price %):
Κατα Κεφαλή Μέση Αξία Αυτοκινήτων. Η συνολική αξία των οχημάτων στο μαγαζί διαιρεμένη με τον αριθμό των ατόμων μέσα στο μαγαζί. Σχετική κλίμακα 0-100%

Α) Πειραματικά Δεδομένα:

(1): Μπουζουχτσίδικο 23ου χλμ. Εθν. Οδού Αθηνών-Λαμίας/Πανηγύρι
Μουσική: Νταίζη Ντούκουνα (Με απαλλοτρίωσες)/Έφη Θώδη κλπ.
Αυτοκίνητα: Αγροτικά, Νταλίκες, φτιαγμένα Zedάκια, πούλμαν με πανηγυρτζήδες

(2): Υπερχώρος (π.χ. Διογένης Studio)

Μουσική: Καρράς-Βανδή-Νίνο κλπ.
Αυτοκίνητα: Cayenne, X5, S-Class, Carrera να φανε και οι κότες, περιστασιακά Ferrari & Lamborghini κλπ

(3): Εντεχνη Μουσική Σκηνή/Alternative λαϊβάδικο
Μουσική: Έντεχνη (ΤσανακλιδοΜαλαμοΠαπακωνσταντίνοι) ή ψαγμένα live (βλέπε Κύτταρο)
Αυτοκίνητα: Το πολύ VW Golf. Συνήθως city cars (Swift, Ibiza, Matiz κλπ) ή μηχανές μεγάλου κυβισμού (α ρε Γεωργούλη τι μας έκανες...).
Πολλά ΜΜΜ (εξ'ού και η πολύ χαμηλή κατά κεφαλή μέση αξία αυτοκινήτων).
Ορισμένοι χώροι δεν έχουν κάν parking.

(4): Μέγαρο/Half Note
Μουσική: (Duh!) Κλασσική ή/και Jazz. Ώριμα πράγματα.
Αυτοκίνητα: Jaguar, Mercedes & Audi για το Μέγαρον, τα ίδια συν κουλτουροsport/γερομπισμπίκικα αμάξια (TT -no offense κύριε Χρήστο!-, Brera και κάτι Elise) για το Half Note.


Β) Σχολιασμός

Τα πειραματικά δεδομένα μέχρι στιγμής επαληθεύουν το θεωρητικό υπόβαθρο. Λόγω μικρού αριθμού παρατηρήσεων απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση.

Η θεωρία κατατέθηκε για peer review στο διαδίκτυο στις 2/3/2008.


(Ναι, το ξέρω πως θα έπρεπε να διαβάζω, Μητέρα®. Αλλά δεν μπορούσα να μη δημοσιεύσω μια τέτοια θεωρία, έτσι δεν είναι?)